Kunsten å samarbeide

8 kommentarer om “Kunsten å samarbeide”

  1. Det fine med samarbeid, så vidt jeg vet, er at det er enklere å starte i god tid så man ikke får for mye å gjøre de siste dagene. Fins vel mange typer venner, ikke alle som man har for å skrive oppgaver med, forsåvidt greit å oppdage sånt så man vet hvor man har hverandre, eller har realistiske forventninger om litt uenighet neste gang man har prosjekt sammen. Fortsett å skrive med andre så lenge det ikke er i veien for å få til et ferdig resultat 🙂

  2. Jeg kjenner jeg får åndenød av å lese dette, for jeg er rett og slett allergisk mot samrabeid på skoleinnleveringer! Det var kanskje noe som var kjekt å gjøre den gangen jeg gikk på gymnaset, men da jeg ble voksen student, fant jeg ut at jeg jobber best alene. En ting er å jobbe i team på arbeidsplassen (jeg nok ikke så god til heller lenger, og det er vel kanskje derfor jeg sitter for meg selv og skriver bok, hehe), men noe annet er det å jobbe med noen på en oppgave som det skal settes karakter på. Jeg hadde nok funnet en annen måte å være sosial på, men det er nå meg … Lykke til videre 😀

  3. Oi, husker så altfor godt noen tilsvarende opplevelser fra studietida. Men de siste par årene har jeg levert fra meg noen rapporter i nært samarbeid med kolleger der dette har fungert kjempefint, og vi har trukket veksler på hverandres styrker. Hvorfor det fungerer? Vi har snakket sammen på forhånd, fordelt roller og definert rammer. Og så evaluerte vi i etterkant hva vi lærte av de første rapportene våre :-).

    1. Nettopp. Dette er nok måten å samarbeide på, derfor tror jeg også at det kanskje er lettere i en arbeidssituasjon enn hva det er i en mer løst definert studiesituasjon hvor man den enkelte har ansvar for egen læring og ulike krav til hva de vil ha ut av det de jobber med.

  4. Min mor og jeg diskuterte faktisk dette med grupparbeid i går. Vi var begge enige om at det sjeldent er problemfritt og at vi unngår det hvis vi kan. Spesielt i skolesammenheng, der resultatet er viktig for karakter, er det frustrerende.

    Jeg kan være sosial på andre arenaer, arbeidet mitt vil jeg jeg gjøre selv.

    1. Veldig forståelig. Jeg oppdaget i alle fall at jeg ikke alltid er like hyggelig å ha med å gjøre når prosjektet ikke går i den retningen jeg vil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s