Home is where the heart is

9 kommentarer om “Home is where the heart is”

  1. Ja, jeg vet akkurat hva du mener!! Det er godt å snakke norsk, ikke sant 🙂 nå som vi har flyttet ti Kina har jeg dessverre ikke lenger tilgang til wordpress blogger. Men jeg prøver å holde meg oppdatert når vi av og til er på besøk hos «gode naboer»
    Jeg er helt på jordet når det gjelder sør Afrika. Men er du i nærheten av en storby er det store sjangser for at det er Ikea der. Ikke helt norsk, men köttbullar i cafeen hjelper faktisk litt på hjemlenggselen !

    1. Ikke wordpress i Kina? Er de redd for at noen blogger stygge ting om partiet? Så vidt jeg vet er det ikke IKEA i nærheten av Port Elizabeth, vet ikke om de er i Sør-Afrika i det hele tatt faktisk. Men det er andre småting som hjelper å finne igjen av kjente ting, så som knekkebrød og enkelte typer sjokolade. Men skype er som regel redningen. Skjønner virkelig ikke hvordan folk klarte seg uten. I tillegg fant jeg ut i forrige uke at jeg kan høre på norsk nettradio, og det gjorde seg.

  2. Åh, kjenner ingen dette ja. Og det blir ikke bedre etter ni år kan du tro! Turene til Norge er obligatoriske for meg, ellers blir jeg vanskelig å ha i hus … Likevel, det er en viktig erfaring å ha med seg, jeg velger å tro at man vokser litt som menneske! Lykke til videre 😀

    1. Det er virkelig godt å få lov til å snakke eget språk en gang i blant. Jeg kjenner at jeg får en stadig voksende respekt for innvandrere / utvandrere som gjør det til et permanent prosjekt. Samtidig som det frister mer og mer å bli lengre enn avtalt tid. Det er i alle tilfeller ikke mulig, eller ønskelig å legge igjen nasjonal identitet når man krysser grensa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s