Jeg har fått noen utfordringer i matveien. Jeg liker å tro at jeg er rimelig altetende og en tålelig grei kokk. I alle fall stort sett. Den oppfatningen har imidlertid blitt noe utfordret i løpet av de siste ukene. Ikke for det, jeg har spist mye god mat. Når sant skal sies, så har all mat jeg har fått servert vært god. Men når jeg prøver å lage mat selv så går det ikke like bra. Selv om jeg lager maten på samme måte som det jeg ville gjort hjemme, så smaker den rett og slett ikke det samme. Det er noe med det å vente seg en smak og så få en helt annen.
Dette gjelder ikke bare for maten jeg lager selv, også enkelte av de varene man kan kjøpe i butikken er av samme merke og med samme pakning som det man vil finne i Norge, men smaken er allikevel en helt annen. Følgelig er det tryggere å velge noe jeg ikke har noen assosiasjoner til, for da kan ikke smaken bli «feil».
Det største problemet mitt hva gjelder mat er imidlertid brød. Dette begynner å bli en stor greie for meg nå. Siden jeg helst vil unngå å kjøpe lunsj på skolen hver dag så vil jeg gjerne ta med meg niste. Og som den nordkvinnen jeg er består niste av brød med pålegg. Nå har det seg slik at det er ikke bare bare å finne et sted hvor de selger grovbrød med hard skorpe. Det det går mest i her ser ut til å være oppskjært hvit loff uten noe særlig skorpe. Jeg kan ikke påstå at jeg er spesielt fristet. Men jeg vet at det finnes godt brød der ute et sted, for jeg fant det i helga. I Jeffreys Bay. Så da bør det vel være et sted i Port Elizabeth som har det også. Hjemme ville jeg bare ha bakt brød selv, men jeg tror ikke at jeg vil ta den sjansen med de hybelkomfyrene vi har her. Jeg prøvde å bake kjeks her forleden, og plutselig hadde jeg havreflarn med sjokoladebiter. Absolutt spiselig, men ikke helt slik jeg hadde tenkt det.
Av og til dukker det opp positive overraskelser. Det viser seg nemlig at de selger knekkebrød også i Sør-Afrika. Det hadde jeg aldri trodd. Og det jeg i hvert fall aldri hadde trodd var at jeg skulle bli så glad for å finne det ut. Så jeg fortsetter jakten på spiselig brød, og spiser knekkebrød i mellomtiden.
Gleder meg til du kommer hjem igjen og introduserer meg for nye retter. Når jeg tenker meg om, vet jeg nada om hva et Sør-Afrikansk kjøkken består av..
Det de skryter mest av er braai. Altså grillmat gjerne kylling og en krydret pølse kalt boerwoers. Men jeg vil nok finne ut mer med tiden.